Linkbuilding Tips & Tricks

Kwaliteit boven kwantiteit

Als het op linkbuilding aan komt is het belangrijke punt waar rekening mee gehouden moet worden de kwaliteit. Net als met veel dingen in het leven staat de kwaliteit boven de kwantiteit. Meer is niet altijd beter, sterker nog het kan juist tegendraads werken. Bij linkbuilding is het enorm belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de links. Slechte links kunnen tot negatieve resultaten lijden in de zoekmachines. Wanneer je voor de ´makkelijke´ weg kiest en veel simpele links op niet relevante websites plaatst zal dit negatief uitpakken.

Startpagina's

Startpagina´s werken erg uitnodigend voor het plaatsen van links omdat je er in een korte tijd veel kan plaatsen. Deze links vallen kwalitatief vaak alleen erg tegen. Het is dus handig om je zo min mogelijk op startpagina´s te richten. Wanneer je toch een goede startpagina vind is het uiteraard goed om daar gebruik van te maken maar zorg er dan wel voor dat je dit niet te veel doet.

Anchor tekst

Het effect van een link is grotendeels afhankelijk van de anchor tekst. Het is daarom verstandig om van te voren uit te zoeken welke woorden relevant zijn voor jouw website en waar je wilt dat zoekmachines jouw website op vinden. Ook is het goed om een afwisseling te hebben in de anchor tekst van de links en niet volledig te focussen op 1 woord of tekst.

Open site explorer

Om de kwaliteit van een link te bepalen moet je de kwaliteit van een site weten. Via handige tools zoals bijvoorbeeld open site explorer kun je nagaan hoe betrouwbaar een site is. Je voert simpelweg de URL van een website in en vervolgens krijg je de authoriteit van een pagina te zien.

Linkbuilding bij MA-rketing

Bij MA-rketing houden wij ervan om gestructureerd te werk te gaan. Wij streven er ook naar om zoveel mogelijk over de werkzaamheden te communiceren met de klant. Bij het linkbuilden houden wij alle sites en de huidige posities bij. Hierdoor is de klant altijd op de hoogte van hoe het er voor staat.

Neem contact op