Laadtijd optimalisatie

Laadtijd voor SEO

Voor de organische posities is de laadtijd van een website erg belangrijk. Google meet deze laadtijd en houdt hier rekening mee in het algoritme. Het idee hierachter is dat Google de ervaring van de gebruiker steeds belangrijker gaat vinden. Een snelle laadtijd is volgens Google positief dus slaat dit ook terug op de SEO en het algoritme. Je helpt dus je bezoekers en jezelf als je de laadtijd van een website optimaliseert.

Laadtijd voor conversie

Dit is een bewezen feit. Wanneer een site een snellere laadtijd heeft gaat de conversie omhoog. Amazon heeft dit in het verleden getest. Een vertraging in de site leidde tot een lagere conversie en hierbij natuurlijk een lagere omzet. Bij Amazon is het effect natuurlijk ook erg mooi meetbaar omdat ze gigantisch veel bezoekers hebben. Maar bij goede online strategie maken juist de kleine punten het verschil ten opzichte van de concurrentie.

Quick wins

Enkele quick wins die je kan toepassen waardoor de laadtijd significant zal verbeteren.

 

  • Maak gebruik van full page caching ( er zijn diverse plugins beschikbaar )
  • Voeg afbeeldingen op een site toe als 1 bestand. Hierdoor wordt er maar 1 bestand geladen in plaats van diverse bestanden. Vooral op algemene pagina’s maakt dit een enorm verschil.
  • Beperk het aantal redirects.
  • Pers afbeeldingen samen voordat je ze upload. Hierdoor nemen deze minder geheugen in.
  • Maak gebruik van een Content Delivery Network ( CDN ). Hiermee zorg je ervoor dat alle content vanuit een centrale plek wordt ingeladen. Dit scheelt erg veel laadtijd als de server contact maakt. Neem hierover contact op met je hosting partij of I(C)T partij.
  • Maak je gebruik van sociale koppelingen ( Facebook, Twitter, Google Plus )? Zorg er dan voor dat deze koppelingen pas inladen zodra de website gereed is. Het kost de koppelingen namelijk even tijd om contact te maken met hun sociale netwerk. Als je site hierop moet wachten is dit zonde en vertraagt het de laadtijd.
  •  

Wilt u het niet zelf oplossen maar het door een specialist laten doen? Dan kan u ons natuurlijk altijd nog inschakelen. Wij regelen alles direct met je hosting en/of I(C)T partij en kunnen het in sommige gevallen helemaal zelf organiseren.

Neem contact op